fbpx
Blog

CMS nástroje. Je WordPress budoucnost, nebo už minulost?

Dá se Wordpress nahradit jinými CMS nástroji? Webflow, Wix, Shoptet, Squarespace … Tyto a jiné otázky jsme rešili na Clubhouse. Přečtěte si, o čem jsme debatili a jaké tipy jsme objevili.
Wordpress
Michal Dovrtěl
Michal Dovrtěl
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Čtvrteční hodinka na téma CMS nástrojů byla plná tipů a názorů. Jsem hrozně rád, že se nás sešlo tolik a děkuju Dusan TeteraRobert FraitJosef Petřík a Simon Anfilov, že se se mnou zapojili do debaty! 👏

Nejožehavější téma bylo určitě, jestli je WordPress stále aktuální web builder. Jasně jsme se shodli na tom, že je to robustní aplikace, která může zastrašit nejednoho klienta. Zároveň ale stále tvoří největší komunitu webů, a proto je v něm možné prakticky cokoliv.

Náročnost WordPressu na údržbu bylo také jedno z velkých témat. Zde vstupovaly do hry alternativy jako Webflow, Wix nebo Squarespace.

Webflow bylo rozhodně nejdiskutovanější. Vedle výhod, jako extrémní důraz na design a rychlost, má rozhodně velký náskok právě v údržbě. Kvalitou kódu mu WordPress také nemůže konkurovat. V čem ale WordPress stále vyhrává, je právě obrovská komunita vývojářů. A tak se není třeba bát, že něco nepůjde.

Já mám rozhodně v plánu ponořit se do vod Webflow hlouběji a těším se, co mi všecko umožní.🤓

Za zmínku stojí také pluginy pro WordPress, které mnozí zmiňovali, a mohly by ho vrátit zpátky do hry.

Zde jsou některé z nich:
– oxygenbuilder.com
– brizy.io
– elegantthemes.com
– elementor.com

Oxygen mě zatím zaujal nejvíc a hodlám se na něj podívat detailněji.

Sdílet na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email